Volg De Nieuwe Psalmberijming op Facebook Volg De Nieuwe Psalmberijming op YouTube Volg De Nieuwe Psalmberijming op Instagram De Nieuwe Psalmberijming
Psalm 116 - Vertalen is verraden, berijmen is verkleinen

Psalm 116 - Vertalen is verraden, berijmen is verkleinen

'‘Vertalen is verraden, berijmen is verkleinen.’ Deze woorden schreef een mededichter mij een keer tijdens ons werk aan De Nieuwe Psalmberijming (DNP). Bij het berijmen van Psalm 116 voor DNP viel mij op dat de Herziene Statenvertaling de eerste woorden van Psalm 116 anders vertaalt dan de Statenvertaling. Bij verdere studie ontdekte ik meer verschillen tussen Nederlandse vertalingen. Wat staat er nu eigenlijk precies en hoe zijn deze regels in diverse berijmingen op de Geneefse melodie berijmd?'

Lees het hele artikel in het blad 'Nader Bekeken', waarin Jan Pieter Kuijper aan de hand van Psalm 116 laat zien voor welke keuzes een berijmer kan komen te staan.

Psalternatief: een project voor psalm en band

Psalternatief: een project voor psalm en band

Psalternatief geeft handvatten om de Geneefse psalmen te begeleiden met een band. Roeland Scherff, de initiatiefnemer van Psalternatief, biedt op zijn website gratis opnames, bladmuziek en videolessen aan. Daarnaast komt Roeland graag bij je langs voor een demonstratie of workshop. Kijk op de website voor de mogelijkheden. Hopelijk helpt en inspireert dit project je om met de psalmen aan de slag te gaan. De melodieën verdienen het!

De eerste bladmuziek van Psalternatief met de teksten van DNP staan nu online bij Psalm 1 t/m 9, 23 t/m 25, 34, 38 en 90. De mogelijkheid om deze bladmuziek te downloaden vindt u aan de rechterkant bij elke psalm op onze website. Het doel is om alle psalmen van DNP te voorzien van bladmuziek van Psalternatief.

Spotify release Psalm 136

Spotify release Psalm 136

Beluister de release van Psalm 136 uit De Nieuwe Psalmberijming op Spotify, uitgevoerd door Arie Maasland.

Welke psalm uit DNP staat nog niet op Spotify en zou u graag beluisteren? Mail uw voorkeur naar info@denieuwepsalmberijming.nl. Van de psalm die het vaakst wordt gemaild volgt t.z.t. een opname van Arie Maasland.

Ds. W. Smouter: 'blij met De Nieuwe Psalmberijming'

Ds. W. Smouter: 'blij met De Nieuwe Psalmberijming'

Ds. W. Smouter, Nederlandse Gereformeerde Kerken

'Ik zing graag eigentijdse liederen van evangelische snit. En tegelijk vul ik dat graag aan met de breedte en diepte van de psalmen. Naarmate ik meer vertrouwd raak met de Nieuwe Bijbelvertaling, komt de berijming uit het Liedboek verder van me af te staan. Daarom ben ik blij met De Nieuwe Psalmberijming, onlangs nog met Psalm 92:5 over rechtvaardigen als ceders op de Libanon. “Ze staan gericht naar boven, geworteld op Gods plein - de plaats waar God wil zijn, de plek om Hem te loven”. Prachtig en ontroerend.'

Liedbundel Ria Borkent ‘Een vogel is er thuis’

Liedbundel Ria Borkent ‘Een vogel is er thuis’

Eind september 2023 verschijnt de liedbundel ‘Een vogel is er thuis’ van Ria Borkent. Hierin staan 225 liederen, nieuw werk en een selectie uit projecten waaraan ze gewerkt heeft. Circa dertig componisten staan garant voor mooie en toegankelijke melodieën.

Meer informatie over het presentatieconcert van de nieuwe liedbundel 'Een vogel is er thuis' op zaterdag 14 oktober vindt u via de blauwe knop hieronder.

Ria Borkent werkte ook mee aan De Nieuwe Psalmberijming als dichter en revisor.

Word vriend

Word vriend

De Nieuwe Psalmberijming wordt mede mogelijk gemaakt door donaties en de structurele steun van vrienden van stichting Dicht bij de Bijbel.

Wilt u het werk van onze stichting steunen? Dat kan met een eenmalige gift of door vriend te worden van de stichting. Wanneer u vriend wordt ontvangt u de bundel van DNP geheel gratis als welkomstgeschenk!

Klik op 'Meer informatie' om u aan te melden als vriend of om ons te steunen met een eenmalige gift.

Bestel de bundel van DNP (geen verzendkosten)

Bestel de bundel van DNP (geen verzendkosten)

De bundel van De Nieuwe Psalmberijming bevat een nieuwe, eigentijdse berijming van alle 150 psalmen op de Geneefse melodieën.

Hardcover met leeslint | Taal: Nederlands | ISBN: 9789043535762 | Pagina's: 320 | Prijs: 22,99 | Gratis verzending binnen Nederland

Klik op 'Meer informatie' om de bundel direct online te bestellen. Uiteraard is de bundel ook verkrijgbaar bij uw boekhandel.

De Nieuwe Psalmberijming is een initiatief van
stichting Dicht bij de Bijbel

Dicht bij de Bijbel
© 2023 Dicht bij de Bijbel

Bekijk alle psalmen op: www.denieuwepsalmberijming.nl
Vragen of opmerkingen kunt u mailen naar info@denieuwepsalmberijming.nl

Ontvangt u deze nieuwsbrief in vreemde opmaak? Bekijk dan hier de online versie.