Volg De Nieuwe Psalmberijming op Facebook Volg De Nieuwe Psalmberijming op YouTube Volg De Nieuwe Psalmberijming op Instagram De Nieuwe Psalmberijming

Maand van de Bijbel

Van 22 januari tot en met 22 februari 2022 is de derde editie van de Maand van de Bijbel. De Bijbel – het meest bekende en meest gelezen boek ter wereld – staat in deze periode jaarlijks in de schijnwerpers. Tijdens deze maand is er in het kader van het thema "Zing een nieuw lied" speciaal aandacht voor De Nieuwe Psalmberijming: nieuwe liederen gebaseerd op het liedboek uit de Bijbel, de Psalmen. Vijf dichters van De Nieuwe Psalmberijming schrijven een blog over een van hun berijmingen. Deze blogs zijn te vinden op de website van Theologie.nl en Maand van de Bijbel. Hieronder zijn de laatste twee blogs te lezen.

Ander nieuws

Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor diverse toevoegingen op de website van De Nieuwe Psalmberijming en de ontwikkeling van een gloednieuwe app van De Nieuwe Psalmberijming.
Kort en krachtig

Kort en krachtig

"In de afgelopen jaren is De Nieuwe Psalmberijming gegroeid van een kersverse website tot een compleet psalmboek. Onder de eerste lichting psalmen bevond zich Psalm 2. In de loop van de tijd hebben velen op deze berijming gereageerd. Onder meer kritische geluiden. De tekst is meer dan eens aangepast. Psalm 2 geeft een goed voorbeeld van de uitdagingen waar je als berijmer tegen aanloopt."

Lees hier de blog van Arjen Vreugdenhil over Psalm 2

Schoenen uit

Schoenen uit

"Ik durf niet. Ik schroom om die schitterende psalm, waarin Gods machtige schepping wordt bezongen, te hertalen tot een lied met afgeperkte strofen en strenge rijmwoorden. In Psalm 104 zindert alles van leven: er zijn bruisende rivieren, majestueuze ceders waarin ooievaars hun nesten bouwen, brullende leeuwen, rokende vulkanen, oceanen vol vissen, klipdassen die zich schuw terugtrekken in hun bergkloven. Mag ik die rijkdom zomaar terugbrengen tot een couplet of acht?"

Lees hier de blog van Titia Lindeboom over Psalm 104

Breedbeeld beamsheets

Breedbeeld beamsheets

We ontvingen veel vragen naar breedbeeld beamsheets. Deze zijn nu toegevoegd op de website, zowel met witte achtergrond als met zwarte achtergrond. Aan de rechterkant bij elke psalm kunt u de diverse Powerpoints downloaden.

Zie hier als voorbeeld Psalm 1

Fotopsalmen beschikbaar op de website

Fotopsalmen beschikbaar op de website

Regelmatig worden er afbeeldingen met verzen uit DNP op social media geplaatst. Deze afbeeldingen hebben we nu verzameld op een speciale pagina. Nieuwe afbeeldingen zullen hieraan worden toegevoegd.

Ontwikkeling app DNP

Ontwikkeling app DNP

Ondertussen zijn we druk bezig om een app te ontwikkelingen met De Nieuwe Psalmberijming, zowel voor Apple als Android. In deze app zullen alle teksten van De Nieuwe Psalmberijming verwerkt worden, met en zonder weergave van notenbalken.
Heeft u tips of suggesties voor de app? Mail deze naar info@denieuwepsalmberijming.nl of geef deze door via het contactformulier op de website.

We houden u op de hoogte via de nieuwsbrieven!

Bestel de bundel

Bestel de bundel

De Nieuwe Psalmberijming bevat een nieuwe, eigentijdse berijming van alle 150 psalmen op de Geneefse melodieën.

DNP is een initiatief van Stichting Dicht bij de Bijbel. De auteurs zijn: Jan Pieter Kuijper, Arie Maasland, Adriaan Molenaar, Bob Vuijk, Arjen Vreugdenhil, Titia Lindeboom, Jan Boom, Ria Borkent en René Barkema.

Hardcover met leeslint | Taal: Nederlands | ISBN: 9789043535762 | Pagina's: 320 | Prijs: 22,50 | Gratis verzending binnen Nederland

De Nieuwe Psalmberijming is een initiatief van
stichting Dicht bij de Bijbel

Dicht bij de Bijbel
© 2022 Dicht bij de Bijbel

Bekijk alle psalmen op: www.denieuwepsalmberijming.nl
Vragen of opmerkingen kunt u mailen naar info@denieuwepsalmberijming.nl

Ontvangt u deze nieuwsbrief in vreemde opmaak? Bekijk dan hier de online versie.