Volg De Nieuwe Psalmberijming op Facebook Volg De Nieuwe Psalmberijming op YouTube Volg De Nieuwe Psalmberijming op Instagram De Nieuwe PsalmberijmingHert, hertje of toch hinde?

Hert, hertje of toch hinde?

Psalm 42 ligt hem na aan het hart. Als negentienjarige student Nederlands maakte Arie Maasland (1976) voor het eerst een berijming van deze psalm. Daar zijn in de loop der tijd zeker vijf versies aan toegevoegd. De laatste kwam uiteindelijk terecht in De Nieuwe Psalmberijming (DNP). “Ik weet niet meer hoeveel uren ik op deze berijming heb zitten ploeteren.”

Door: Geerten Jan van Dijk | Bron: De Wekker

De Waarheidsvriend: Betekenisvol zingen

De Waarheidsvriend: Betekenisvol zingen

In DNP ontbreekt de dichterhand niet, anders was er geen berijming ontstaan die zo soepel in de nootjes valt, zeggingskracht heeft, prachtig verhalend is in langere psalmen, de poëzie van de Schrift concreet en gelaagd laat klinken.

Door: Ria Borkent | Bron: De Waarheidsvriend

Stuur uw ervaring met DNP in

Stuur uw ervaring met DNP in

Maakt u als voorganger, musicus of zanger/gemeentelid gebruik van De Nieuwe Psalmberijming? Deel dan uw ervaring met ons. Met uw bijdrage helpt u ons het draagvlak voor De Nieuwe Psalmberijming verder uit te bouwen.

Bestel de bundel

Bestel de bundel

De Nieuwe Psalmberijming bevat een nieuwe, eigentijdse berijming van alle 150 psalmen op de Geneefse melodieën.

DNP is een initiatief van Stichting Dicht bij de Bijbel. De auteurs zijn: Jan Pieter Kuijper, Arie Maasland, Adriaan Molenaar, Bob Vuijk, Arjen Vreugdenhil, Titia Lindeboom, Jan Boom, Ria Borkent en René Barkema.

Hardcover met leeslint | Taal: Nederlands | ISBN: 9789043535762 | Pagina's: 320 | Prijs: 22,50 | Gratis verzending binnen Nederland

De Nieuwe Psalmberijming is een initiatief van
stichting Dicht bij de Bijbel

Dicht bij de Bijbel
© 2021 Dicht bij de Bijbel

Bekijk alle psalmen op: www.denieuwepsalmberijming.nl
Vragen of opmerkingen kunt u mailen naar info@denieuwepsalmberijming.nl

Ontvangt u deze nieuwsbrief in vreemde opmaak? Bekijk dan hier de online versie.