Volg De Nieuwe Psalmberijming op Facebook Volg De Nieuwe Psalmberijming op YouTube Volg De Nieuwe Psalmberijming op Instagram De Nieuwe Psalmberijming
De jongste versie van onze oudste liedjes

De jongste versie van onze oudste liedjes

"Lees ik me daar ineens tot mijn schrik dat er een nieuwe psalmberijming verschenen is. Gemaakt door mij totaal onbekende dichters, waaronder een aantal (o schrik) dominees. ‘Wat krijgen we nou weer?’ klinkt mopperend mijn oudemannenklacht. Toch maar dat boek bestellen en eens kijken. Lichtelijk bevooroordeeld dus."

Door ds. Alex van Ligten | Bron: Kerkblad Protestants Sneek

Een nieuwe psalmberiiming zonder oproer

Een nieuwe psalmberiiming zonder oproer

"Er staan prachtige zinnen in die uitnodigen om er een poos op te kauwen. Er klinkt taal die rechtstreeks binnenkomt. ‘Ik hoef geen aardse overvloed’ (4). ‘Ik wil integer leven’ (26). ‘Haal uit je hart een lied naar boven’ (33). ‘De vrede van de Heer vult nu mijn leven’ (18). ‘Is die God van jou soms dood?’ (42)."

Door ds. H. Jansen, predikant van de Protestantse Gemeente Winsum-Halfambt | Bron Geandewei 13 - 2021

Psalm 116 uit De Nieuwe Psalmberijming

Psalm 116 uit De Nieuwe Psalmberijming

"Wanneer iemand ‘God heb ik lief’ poëtischer vindt dan ‘Ik hou van God’ (Psalm 116) dan mag dat - daar komt de subjectiviteit weer om de hoek kijken. Ik ben van mening dat het eerste een verouderde vorm is. Ik zeg ‘ik hou van jou’ tegen mijn vrouw. Dat is de taal van nu, die raakt en binnenkomt. We mogen God prijzen in de taal van nu, in taal die is ontdaan van ouderwetse woorden en al te veel dichterlijke omhaal van woorden waardoor ze ons hart minder raken."

Jan Pieter Kuijper | Bron: CIP

Psalm 116 vers 1 en 8, opgenomen in de Kapel Hoog Soeren

Piano: Erwin Klein Leentink
Zang: Joyce Klein Leentink

Bestel de bundel

Bestel de bundel

De Nieuwe Psalmberijming bevat een nieuwe, eigentijdse berijming van alle 150 psalmen op de Geneefse melodieën.

DNP is een initiatief van Stichting Dicht bij de Bijbel. De auteurs zijn: Jan Pieter Kuijper, Arie Maasland, Adriaan Molenaar, Bob Vuijk, Arjen Vreugdenhil, Titia Lindeboom, Jan Boom, Ria Borkent en René Barkema.

Hardcover met leeslint | Taal: Nederlands | ISBN: 9789043535762 | Pagina's: 320 | Prijs: 22,50 | Gratis verzending binnen Nederland

De Nieuwe Psalmberijming is een initiatief van
stichting Dicht bij de Bijbel

Dicht bij de Bijbel
© 2021 Dicht bij de Bijbel

Bekijk alle psalmen op: www.denieuwepsalmberijming.nl
Vragen of opmerkingen kunt u mailen naar info@denieuwepsalmberijming.nl

Ontvangt u deze nieuwsbrief in vreemde opmaak? Bekijk dan hier de online versie.