Volg De Nieuwe Psalmberijming op Facebook Volg De Nieuwe Psalmberijming op YouTube Volg De Nieuwe Psalmberijming op Instagram De Nieuwe Psalmberijming
Stuur uw ervaring met DNP in

Stuur uw ervaring met DNP in

We zijn op zoek naar mensen die hun ervaring met De Nieuwe Psalmberijming willen delen met ons. Deze willen wij graag gebruiken om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met DNP en het draagvlak verder uit te breiden. Dit mag van alles zijn: een foto met tekst, een recensie, een video- of audio-opname, etc.

U kunt uw ervaring of recensie delen met ons via onderstaande link of info@denieuwepsalmberijming.nl.

Over een wandtekst, binnenrijm en collegialiteit

Over een wandtekst, binnenrijm en collegialiteit

Auteur Bob Vuijk | Bron: Theologie.nl | Thema: Bijbel en exegese

"We hebben elkaar suggesties voor verbetering van ons werk niet bespaard; de Spreuken zeggen niet voor niets ‘ijzer scherpt men met ijzer’: het resultaat werd er alleen maar beter van. Eén verzuchting wil ik nader noemen. “Wat jammer dat het binnenrijm in de regels 4 en 5 verdwenen is…!” Ze kwam van dichteres Ria Borkent en ze bezorgde me daarmee een stevig stukje puzzelwerk. Natuurlijk wist ik dat de melodieregels 4 en 5 bestaan uit zich herhalende helften. De vierde regel bestaat uit 4 dalende noten die identiek worden herhaald, de vijfde uit het omgekeerde: een verdubbeld motief van vier stijgende noten. Dat kun je muzikaal binnenrijm noemen."

Psalm 22 – in het licht van het Nieuwe Testament

Psalm 22 – in het licht van het Nieuwe Testament

Auteur: Arie Maasland | Bron: Theologie.nl | Thema: Bijbel en exegese

Hoe ga je als berijmer om met de vele passages die doen denken aan het lijden – én (in het laatste deel) aan de overwinning van Jezus?

ND: Zing De Nieuwe Psalmberijming

ND: Zing De Nieuwe Psalmberijming

Auteur: David de Jong | predikant in de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en musicus | Bron: Nederlands Dagblad

"Zing de Psalmen in het gezin eens helemaal door in deze nieuwe berijming. Er gaat een wereld voor je open! Ook omdat het taalkleed meer spreektalig dan kerktalig is. Misschien voelen je kinderen dan ook dat zij aangesproken worden door de Psalmen."

Bestel de bundel

Bestel de bundel

De Nieuwe Psalmberijming bevat een nieuwe, eigentijdse berijming van alle 150 psalmen op de Geneefse melodieën.

DNP is een initiatief van Stichting Dicht bij de Bijbel. De auteurs zijn: Jan Pieter Kuijper, Arie Maasland, Adriaan Molenaar, Bob Vuijk, Arjen Vreugdenhil, Titia Lindeboom, Jan Boom, Ria Borkent en René Barkema.

Hardcover met leeslint | Taal: Nederlands | ISBN: 9789043535762 | Pagina's: 320 | Prijs: 22,50 | Gratis verzending binnen Nederland

De Nieuwe Psalmberijming is een initiatief van
stichting Dicht bij de Bijbel

Dicht bij de Bijbel
© 2021 Dicht bij de Bijbel

Bekijk alle psalmen op: www.denieuwepsalmberijming.nl
Vragen of opmerkingen kunt u mailen naar info@denieuwepsalmberijming.nl

Ontvangt u deze nieuwsbrief in vreemde opmaak? Bekijk dan hier de online versie.