Volg De Nieuwe Psalmberijming op Facebook Volg De Nieuwe Psalmberijming op YouTube Volg De Nieuwe Psalmberijming op Instagram De Nieuwe Psalmberijming

Start revisieronde - September: Psalm 1 t/m 25

Zoals in de vorige nieuwsbrief aangekondigd, starten we 1 september met een revisieronde van de 150 psalmen, waarbij we u, lezer van de nieuwsbrief willen betrekken.
De aankomende maand leggen we de eerste vijfentwintig psalmen aan u voor en nodigen u uit om deze te lezen of te zingen (de melodie is bij elke psalm op de site te vinden) en uw eventuele opmerkingen aan ons door te geven. Dat kan een woord zijn waarbij u blijft haken, een zin die misschien beter net iets anders geformuleerd had kunnen worden, een punt, een komma, etc. 

Er zijn meerdere mogelijkheden om de psalmen op te zoeken op de website: via 'zoek op tekst', via het menu 'psalmen' en via 'ga direct naar psalm' met het uitrolmenu. Voor het geven van feedback raden we de volgende werkwijze aan:

- Ga naar de website en selecteer bijvoorbeeld 'Psalm 1' in het uitrolmenu:

- Geef uw feedback via het feedbackformulier onder de psalm als u opmerkingen heeft bij deze psalm:

- Klik na verzending van het ingevulde formulier op het logo van DNP linksboven om weer op de homepage te komen, zodat u de volgende psalm kunt selecteren in het uitrolmenu.

We hopen dat u uw bijdrage hieraan wilt leveren en danken u bij voorbaat voor uw feedback! Via de de volgende nieuwsbrieven houden we u op de hoogte van de aanpassingen die we doorgevoerd hebben in de teksten.

KerkBeamer: de nieuwe tool voor beamteams

Met KerkBeamer bent u in staat om in 10 minuten een kerkpresentatie te maken, compleet met liederen, bijbelteksten, foto’s en alles wat maar nodig is voor de kerkdienst.

In samenwerking met KerkBeamer zijn alle 150 psalmen van De Nieuwe Psalmberijming toegevoegd aan KerkBeamer. Eventuele wijzigingen uit de geplande revisieronde worden direct doorgevoerd in KerkBeamer.

Klik hier voor meer informatie of meld je hier aan voor een een demo.

Steun DNP

De steun van een vriendenkring die elk jaar een bescheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons om het project te kunnen voltooien en op z'n minst de kosten te kunnen dekken. De dichters en bestuur werken op vrijwillige basis mee aan dit project, maar u kunt zich voorstellen dat er dan toch nog behoorljke kosten om de hoek komen kijken: bankkosten, hosting en onderhoud website, promotie, organiseren presentatie-avonden, studiemateriaal, revisiekosten, etc, etc.

Word daarom vriend van de stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar. Schrijf u hier in en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!

voorkantAlleen uw liefde

Wilt u liever geen vriend worden maar ons werk wel steunen? U kunt ook een eenmalige gift overmaken via de iDeal donatiemogelijkheid op de website:

Gift

Elke euro is welkom, waarvoor bij voorbaat dank!

Oproep voor insturen foto's

Op Facebook en Instagram maakt De Nieuwe Psalmberijming gebruikt van rechten-vrije afbeeldingen. Soms zijn deze gratis, soms moet hiervoor betaald worden. Heeft u mooie foto's gemaakt, bijvoorbeeld in de vakante die we mogen gebruiken, stuur deze dan naar info@denieuwepsalmberijming.nl. Een suggestie voor een bijpassende psalm is natuurlijk ook welkom. Zie voor voorbeelden onze Facebookpagina en de onze Instagrampagina.

Quotes website

Kent u een voorganger, musicus of enthousiast gemeentelid die een quote voor de website wil schrijven? Stuur dan deze nieuwsbroef door en wijs hem of haar op het menu-item 'Stuur uw quote in'. We zullen de ingestuurd quotes op de website vermelden en als hier toestemming voor gegeven is, ook delen op de sociale media, om zo het draagvlak voor DNP verder uit te bouwen. 

Ds. R. Stigter
Protestante Gemeente te Pijnacker en Delfgauw

De psalmen staan onder druk. In oudere berijmingen raken ze nauwelijks aan het gewone leven. In Opwekking versies gaat het vaak om een paar favoriete versregels. De Nieuwe Psalmberijming biedt de psalmen de kans om hun eigen verhaal te vertellen aan mensen van deze tijd. Door de vertrouwde melodie zijn ze ook voor traditionele kerkgangers goed in te voelen.

Lees meer »

Ds. G. van Harten
Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt te Spakenburg-Zuid

Ik ben erg blij met De Nieuwe Psalmberijming. Wij zingen er regelmatig uit tijdens onze diensten. De psalmen zijn uit het leven gegrepen en daarom is het belangrijk dat de berijming aansluit bij ons dagelijks taalgebruik. Zo begrijpt ook een jongere generatie de geweldige inhoud van de psalmen.

Lees meer »

Psalm 1
Jan Pieter Kuijper

1. Gelukkig wie verkeerd gezelschap mijdt,
wie niet het pad kiest dat tot zonde leidt,
wie weigert om met spotters op te trekken.
Gelukkig wie de rijkdom wil ontdekken
van wat de HEER hem in zijn wetten leert,
wie daar verheugd steeds over mediteert.

Lees meer »

Psalm 2
Arjen Vreugdenhil

1. Wat willen jullie, wereldmachten, toch
met al die plannen en die dwaze dromen?
Verwacht je door dat goddeloos bedrog
van God en zijn gezalfde vrij te komen?
Daar spreekt de HEER vanuit zijn hemelwoning,
een boze stem vol goddelijke spot:
‘Ik ben de HEER; en mijn gezalfde koning
regeert in Sion, op de berg van God.’

Lees meer »

Psalm 3
Jan Pieter Kuijper

1. Mijn God, de vijand staat
met man en macht paraat
om tegen mij te strijden.
Er wordt met mij gespot:
‘Hij krijgt geen hulp van God.’
Toch zult U mij bevrijden.
U bent mijn schild, mijn eer.
U richt mij op wanneer
mijn krachten het begeven.
Vanuit Jeruzalem
beantwoordt U mijn stem,
U waakt over mijn leven.

Lees meer »

Psalm 4
Arie Maasland

1. Wanneer ik roep, wilt U dan horen,
o God van mijn gerechtigheid?
Geef ademruimte als tevoren.
Als U niet helpt ben ik verloren.
Luister genadig, kom op tijd.
Hoelang nog klinken ze, die lege
beschuldigingen tegen mij?
Heersers, bedenk: ik heb Gods zegen.
Wie mij wil treffen, krijgt Hem tegen.
Wanneer ik roep, dan luistert Hij.

Lees meer »

De Nieuwe Psalmberijming is een initiatief van
stichting Dicht bij de Bijbel

Dicht bij de Bijbel
© 2019 Dicht bij de Bijbel

Bekijk alle psalmen op: www.denieuwepsalmberijming.nl
Vragen of opmerkingen kunt u mailen naar info@denieuwepsalmberijming.nl

Ontvangt u deze nieuwsbrief in vreemde opmaak? Bekijk dan hier de online versie.